Σάββατο , Οκτώβριος 21 2017
Αρχική / Η γυναίκα σήμερα / Γλυκό με βάση το γιαούρτι σε διάφορες παραλλαγές

Γλυκό με βάση το γιαούρτι σε διάφορες παραλλαγές

Το γιαούρτι στην ζαχαροπλαστική δεν είναι καινούρια μόδα!
Στην Ελλάδα το συνηθίζαμε πάντα.
Όσο για την Κρήτη, ακόμη και σκέτο με μέλι , κανέλα και καρυδάκι τριμμένο το σερβίρουμε.
Τα τελευταία χρόνια το γιαούρτι ξανακατακτά τη ζαχαροπλαστική και φέτος λένε ότι κάνει πολύ δυναμική παρουσία ακόμη και σε δημιουργίες διάσημων σεφ .
Το γλυκάκι σήμερα είναι ίσως το πιο απλό και καλοκαιρινό στο συνταγολόγιο.
10111-810x425-770x439_c
Ελάχιστα υλικά , ελάχιστα σκεύη, ελάχιστος κόπος, ελάχιστο κόστος.
Παραλλαγές:
-Με τριμμένη σοκολάτα και γλυκό πορτοκάλι
-Με τριμμένο αμυγδαλάκι και πράσινο νεραντζάκι γλυκό
-Με τριμμένο αμυγδαλάκι και περγαμόντο γλασέ
lefki-sokolata-me-giaourti
Υλικά:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 10% ( Όσοι προσέχουν τις θερμίδες μπορούν να το ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας στραγγιστό γιαούρτι 2%).
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το ξύσμα και το χυμό 3 μεγαλούτσικων λεμονιών ή 4 μικρών
Μια κούπα τριμμένα κουλουράκια ή παξιμαδάκια, ή σπιτικά μπισκότα , ή μπισκότα εμπορίου τύπου πτι μπερ ή digestive.
Για το γαρνίρισμα: τριμμένο καραμελωμένο αμυγδαλάκι ή τριμμένη σοκολάτα , και γλυκά του κουταλιού (κατά προτίμηση εσπεριδοειδή) ή μαρμελάδα ή …ό,τι νομίζουμε!

Επί το έργον:

Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι, όχι με μίξερ, να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού λίγο -λίγο ανακατεύοντας απαλά . Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Τρίβουμε τα μπισκότα ή τα κουλουράκια και συναρμολογούμε τα γλυκά μας σε μπολ ή σε ποτήρια κατάλληλου μεγέθους: βάζουμε 1-2 κουταλιές κρέμα, 1-2 κουταλάκια μπισκότο να καλυφθεί και ξανά κρέμα. Από πάνω πασπαλίζουμε με καραμελωμένο τριμμένο αμύγδαλο , ή τριμμένη σοκολάτα και γαρνίρουμε με κομματάκια γλυκού. Αφήνουμε άλλη μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο και σερβίρουμε.
* Για να μη καραμελώνεις αμύγδαλα όταν βιάζεσαι , να έχεις πάντα στο ντουλάπι παστέλι αμυγδάλου που το αλέθεις στο multi και το χρησιμοποιείς για πασπαλίσματα!
Με τη μισή δόση βγαίνουν πέντε κανονικές μερίδες γλυκού, σε μέτρια μπολάκια ή 6 σε ποτήρια.

cretangastronomy.gr 

Δείτε επίσης

Πρώτη φορά η Ελλάδα στους “4” της διοργάνωσης – Θρίαμβος στο Eurobasket

Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά συνέτριψαν την Τουρκία με 84-55 και προκρίθηκαν για πρώτη φορά …

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο